Svetovalno delo v izrednih razmerah 1.val

Ponujamo ti idejo, s katero si lahko polepšaš svoj dom in poskrbiš, da lepe misli v tvoji glavi ne bodo kar zbežale mimo.  Lonček lepih misli

Že osmi teden doma: Spodbuda staršem maj 5.5

Potrpeti smo morali še peti teden, na vidiku je že šesti. Krožnik duševne hrane

Vabljeni k branju: Kako zaposliti otroke v času izobraževanja na daljavo

 

Grožnja nove bolezni  nas je prikovala v svoje domove, kjer smo kar naenkrat in ves čas vsi skupaj.

V času epidemije smo izpostavljeni mnogim negativno obarvanim vsebinam. Povsem normalno je, da se v nas lahko naselijo neprijetni občutki. Doživljamo jih lahko kot tesnobo, ki je posledica strahu. Pojavi se, kadar je situacija negotova in imamo občutek, da ji ne bomo kos.

Tesnoba v času epidemije

Velikokrat smo si tega resnično želeli, a je lahko takšno življenje po določenem času tudi naporno. Začetno navdušenje otrok ob tem, da bodo šole zaprte in bodo doma, je minilo. Potrebno je delati za šolo, težko si je organizirati čas, razporediti snov, jo razumeti in utrditi. Ob skrbnem vodenju naših učiteljev bodo zagotovo mnoge zadrege premagane.

Ste že ustvarili novo dnevno rutino?

Če vam še ni uspelo, poskusite danes.

Načrtujete preživljanje vsakega dne posebej in načrtu sledite, saj sta ena najbolj pomirjajočih stvari tako za otroke kot za odrasle rutina in predvidljivost. Pomagata nam vzdrževati občutek reda, smisla in nadzora nad situacijo. V rutino vključite dnevne aktivnosti kot so delo, učenje, telesna vadba in skrb za zdravo prehrano. Naj vaš otrok opravlja šolsko delo po svojem običajnem šolskem urniku.

Organizirajte si gibanje tudi zunaj, seveda v skladu z navodili – ne med ljudmi in samo z družinskimi člani, s katerimi ste tudi sicer v stiku. Otroke vključite v gospodinjska opravila, postorite kaj, za kar sicer ni časa.

Svetovalne delavke želimo  s spodbudami in z dobronamernim razmišljanjem vsaj malo omiliti situacijo, ki je za vse nas nekaj novega in vsi se učimo živeti in preživeti.

Če boste želeli in potrebovali pomoč zaradi stisk sobivanja ali nasploh zaradi tesnobe ob napovedih prihajajočih neugodnih dogodkov, smo vam  prijazno na razpolago na naslednjih el. naslovih in tel. številkah:

Ime in priimek Službeni telefon e-naslov

Mihaela Razboršek 031 600 416 mihaela.razborsek@cviu-velenje.si

Milena Četina 031 600 417 milena.cetina@cviu-velenje.si

Katja Jeseničnik / katja.jesenicnik@cviu-velenje.si

Skupaj bo lažje!

Z lepimi pozdravi!    Vaše svetovalne delavke