Vodstvo

  • RAVNATELJ
  • POMOČNICA RAVNATELJA

RAVNATELJ:

mag. Aleksander Vališer

POMOČNICI RAVNATELJA:

Mihaela Razboršek

Pika Krofel

in

Mateja Meh

 

VODSTVO:
  Ime in Priimek Telefon Elektronska pošta
Ravnatelj

 

mag. Aleksander Vališer

 

03 620 25 71 Aleksander.valiser
Pomočnica ravnatelja

 

Mihaela Razboršek

 

03 620 25 72 mihaela.razboršek@cviu-velenje.si
Pomočnica ravnatelja Pika Krofel

 

065 55 056

 

pika.krofel@cviu-velenje.si
Pomočnica ravnatelja Mateja Meh

 

065 55 056

 

mateja.meh@cviu-velenje.si

tajnistvo@cviu-velenje.si

Tel.: 03 620 25 72

UVODNIK

Dragi učenci, spoštovani starši, sodelavci

Naj bodo počitnice dolge 3 dni, en teden, dva meseca, vedno so prekratke. In vsako leto znova je na koledarju 1. september, ki ga vsi težko pričakujete, čeprav to neradi priznate. Vsak 1. september se za učence začne pisati nova zgodba. Vanjo stopate vi, učenci in starši, s svojimi pričakovanji, željami, načrti in novimi izkušnjami. Vanjo stopamo mi, delavci šole, ki bomo s svojim strokovnim znanjem skrbeli, da se bo tudi v šolskem letu 2023/24 spisala zgodba, ki bo ostala v prijetnem spominu vsem nam. Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje vas bo obiskovalo 151, pet med vami pa so danes prvič prestopili šolski prag.  Želimo jim, da se v novi sredini počutijo varno in sprejeto.

Letošnje šolsko leto začenjamo z zanosom, s pričakovanji, polnimi upanja in načrtov. Začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Albert Einstein je nekoč dejal: Učimo se od včeraj, živimo za danes in upamo za  jutri. Najpomembneje pa je, da se ne nehamo spraševati.

Odprti bomo za nova znanja in spoznanja, za vrednote, ki nam prinašajo sobivanje v spoštljivih medsebojnih odnosih in sodelovalnosti, kjer je prostor za razumevanje in sprejemanje drugačnosti ter za medsebojno pomoč in podporo. Da pa bo vse to potekalo brezhibno, vas prosim, da tudi letos dosledno upoštevate hišni red, predvsem pa, spoštovani starši, da na govorilne ure prihajate ob dogovorjenem času in ne motite učnega procesa nenajavljeni. In še nekaj napotkov glede zdravja: Učenec, ki je zaradi viroze bruhal ali je imel drisko prejšnji dan, zvečer ali ponoči, naj ostane doma (kljub izboljšanju), ker je še vedno kužen. Tovrstne viroze se namreč izredno hitro širijo, zato zboli veliko otrok in zaposlenih na šoli; Podobno je pri povišani temperaturi. Otrok  naj bo 1 dan brez vročine, da lahko pride po bolezni ponovno v šolo; Učenec, ki ima predpisane antibiotike, naj bo v tem času doma; Še vedno se pojavljajo uši, zato redno pregledujte lasišče svojih otrok in po potrebi ukrepajte. Kadar uporabite šampon proti ušem, bodite pozorni na to, da je treba postopek po določenem času  ponoviti.

Vsem skupaj prihajajočem šolskem letu vam želim veliko uspehov in prijetnih trenutkov ter da se boste v šolskih prostorih dobro počutili.

Drage učenke in učenci!

Vsekakor je šola v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato bodite do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj. Zavedati se morate, da ste za svoj napredek in učni uspeh odgovorni sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le spodbudno okolje. V prihajajočem šolskem letu vam želim veliko uspehov in prijetnih trenutkov.

Spoštovani starši,

Zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. Pomagajte jim s svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami uresničiti vse cilje. Svojim otrokom privzgajate delovne navade (skrb za sobo, šolske potrebščine…). Preplet delovnih navad, ki naj bi jih učenci pridobili doma in učnih pristopov, ki se jih učenci naučijo v šoli so učne navade. Le-te so pomembne za uspešno šolanje in ne nazadnje za življenje. Učne in delovne navade bo vaš otrok v prvi vrsti pridobil z vašo pomočjo. Spodbujajte ga, motivirajte ga, predvsem pa mu bodite za vzor.

Ravnatelj

mag. Aleksander Vališer, prof.def. in srp.