Svetovalno delo v izrednih razmerah 2. val

Voščilo šolske svetovalne službe

Spoštovani starši, drage učenke in učenci,

Socialna izolacija še vedno traja in vsakemu izmed nas se lahko zgodi, da se ga lotijo negativni občutki. Da bi se v teh časih čim lažje soočali z vsemi negativnimi občutki vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj tehnik in predlogov, ki lahko pomagajo vam in vašim otrokom.

Naše življenje se je prestavilo na mobilne telefone in pred računalnike, zato vas bomo danes popeljale na spletno stran Safe.si, kjer osveščajo o varni rabi interneta in mobilnih naprav otroke, najstnike, starše in učitelje.

Spoštovani starši, ste morda izdelali z vašimi otroki lutko, ki odganja skrbi? Prejšnji teden vam jo je na teh straneh predstavila psihologinja Anja. Vam je bolje? Super!

Če pri nekaterih zaskrbljenost še vztraja, poglejmo, kaj je lahko v tem tudi pozitivnega, da  jo boste lažje sprejeli in se soočili z njo.

Vstopamo v tretji teden izobraževanja na daljavo. V teh tednih smo se že nekoliko prilagodili izobraževanju na daljavi, hkrati pa smo vse bolj izčrpani od socialne izolacije. Da bomo skupaj lažje premagali to obdobje, vam v nadaljevanju predstavljamo postopek izdelave lutke, ki nam pomaga odgnati skrbi in negativne misli.

v petek smo bile vaše svetovalne delavke na izobraževanju z naslovom Um se odpre, če je srce očarano. Vas zanima, kaj smo izvedele?

Zopet imamo izobraževanje na daljavo.